BİZ KİMİZ
IKC Racing olarak, mühendis adaylarından oluşan ekibimiz, Eylül 2022’de temellerini attığımız bu serüvende, ideallerimiz doğrultusunda kararlılıkla yol alıyoruz. Sponsorlarımızın değerli katkıları sayesinde Formula ATA Italy’de yarışma deneyimi yaşadık ve Ege Bölgesi’nin ilk elektrikli Formula aracını üretme hedefiyle FSAE Almanya 2025’e hazırlanmaya devam ediyoruz. Ekibimizdeki mühendis adayları, mezuniyet öncesinde edindikleri ileri mühendislik becerileriyle sektörde fark yaratmaya hazırlanıyor. Sponsorlarımızla birlikte geliştirdiğimiz projeler sayesinde mühendis adaylarımız, daha mezun olmadan önemli tecrübeler edinerek ülkemizi ileriye taşıyacak donanımlı bireyler olarak yetişiyorlar.
Her yıl sıfırdan tasarlayıp ürettiğimiz araçlarımızla katıldığımız yarışlar, hem ekibimizi hem de bize destek veren sponsorlarımızı büyük bir ailenin parçası haline getiriyor. Her yeni projede daha başarılı araçlar üreterek ülkemizi yurt dışında gururla temsil ediyoruz. 2025 yılında Almanya’da ve 2024’te İtalya’da yarıştığımız otomotivin kalbinde, Türkiye’nin en hafif, en hızlı ve tamamen yerli Formula araçlarını üreterek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. Siz de IKC-Racing ailesinin bir parçası olarak, bu gurur dolu yolculukta bize destek verebilirsiniz.

AMACIMIZ
Türkiye’ye nitelikli mühendisler yetiştirmek olan IKC Racing projesi, bilim ve teknoloji ışığında ilerleyen, gece gündüz demeden daha iyisini hedefleyen genç yetenekler kazandırmayı misyon edinmiştir. Her yıl mühendislik disiplinlerine ilgi duyan öğrencilerden 300’ün üzerinde başvuru alan takım, sezon başında bu başvurular arasından en yetenekli ve istekli adayları seçerek yaklaşık 50 kişilik dinamik bir ekip kurmaktadır. Bu ekip, FSAE yarışmalarına katılmak için sıfırdan bir Formula aracı tasarlayıp üretmenin yanı sıra, mühendislik dünyasında teorik bilgi birikimlerini uygulamaya dökerek önemli deneyimler kazanmaktadır.
Takımın AR-GE faaliyetleri, yıl boyunca yapılan titiz çalışmalarla sürekli olarak gelişen ve genişleyen bir bilgi birikimi sağlamaktadır. Edinilen kümülatif bilgi ve üretim süreçlerinde kaydedilen gelişmeler, her yıl detaylı üretim raporları ve teknik dokümantasyonlar aracılığıyla yeni ekiplere aktarılmaktadır. Bu bilgi aktarım süreci, takım içi sürekliliği sağlamanın yanında, yeni katılan üyelerin önceki yılların deneyimlerinden faydalanarak daha da ilerlemesini ve inovatif projelere imza atmasını mümkün kılmaktadır. Her bir yeni ekip, önceki yıllardan devraldığı bilgi birikimi üzerine inşa ederek araç performansını artırmakta ve mühendislik anlamında daha ileriye gitmektedir.
